SE UPP!

"När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig."
-Nalle Puh


Ny timme nya krafter och dessutom ett mycket sant citat från min gode vän. Skall inte tjafsa allt för mycekt just nu för jag borde varit i säng för flera timmar sedan med tanke på att min morgondag är fullbokad... Vandring med skolan, fotbollsmatch och sävefest, mycket trevligt och mycket tröttsamt!
Men kom ihåg, Se upp för nertrillande folk, för annars får ni nästan skylla er själva om de hamnar över er. Kom ihåg, trillar någon över dig så bli inte sur, han eller hon kunde nog inte hjälpa det, och inte heller du. Dessutom, det kan ju vid vissa tillfällen vara trevligt med någon som ligger över en...

Godnatt från en tänkare som ibland tänker till.

Skrivhumör??

Nu är jag återigen tillbaka efter ett hyfsat långt uppehåll... Inte bra, inte bra!
Märkte också nyss att jag inte skrivit något om vad som hänt i min vardag sedan valborg, så något måste ju allt ha hänt.
Kan börja med att berätta att jag i alla fall har spelat lite fotboll. Match mellan Eskelhem och VSB, en match vi struntade att spela i stot sett. När matchen blåstes igång var jag dock inte på planen. Jag hade blivit placerad på bänken vilket inte gjorde mig så ycket dock. 10minuter och två mål senare fick jag komma in på planen. Allt pekade mot oss och vad skulle då lilla jag kunna göra mot alla enorma VSB spelare?
Jag fick ta till det enda jag är bra på, att springa som en idiot och hoppas på att man får tag i bollen. Självklart kan man inte på egen hand utgöra ett helt lag... I alla fall inte om man heter Manfred Johan Willy Bäckström! Så det jag fick göra var att försöka imponera på de andra i mitt lag istället och springa som en tok en hel match och sedan visa att man inte var speciellt trött efteråt. Detta uppdrag lyckades jag enormt bra med men matchen sket sig i alla fall. Slutresultatet blev tillsist 0-6 för den som är intresserad.

Nog pratat om fotboll nu även om det är svårt. Har märkt idag att jag har extremt svårt att sluta skriva om något om jag bara börjat. Kan ta hela historien lite kortfattat.
Det började i morse (middags) när jag skrev till en nyvunnen vän på communityn Kamrat.com (ganska flummig sida om jag skall vara ärlig, men ändå hänger jag där för jag är ju lite sådär patetisk =D ). Det började igår med att jag skrev först ett kort meddelande, sedan hade det blivit lite längre och dessutom ett lite längre svar. I dag hade jag då fått ett ännu längre svar så mina svar därefter blev bara längre och längre medan hennes svar började hamna på en stadig lång nivå. ett antal svar senare och när det började närma sig kväll fördubblade jag längden på mitt svar gentemot det tidigare. Nu tänker ni... Jaha, OJ! vilken grej, var det 20rader istället för 10nu?
Men jag skall tala om för er alla hur långt det var. Håll i hatten och spänn fast säkerhetsbältena först! Redo?...
Nähe, då väntar jag lite till då..... nu?? Nähe, men men orkar inte vänta på att ni skall bli redo så nu berättar jag!
När jag lade in meddelandet i word så var det över en sida långt!!!! :O
Helt otroligt alltså. Förstår fortfarande inte hur jag lyckades skriva ett så långt meddelande. Och det värsta var att jag toppade mitt tidigare rekord redan i nästa svar, inte så mycket som tidigare, men ändå med ett 40tal ord... Mycket tokigt må jag säga!

Jajaja, skall inte vara sådär tokig här också, men en sak till måste jag ändå berätta innan jag slutar skriva just för stunden.
För det jag tillbringade dagen med idag var att jag hade Chuck maraton! Sjukt skoj måste jag säga!
För er som inte vet vad Chuck är för något så är det en serie som man kan se typ klockan nio på trean under lördagskvällar.
Den handlar typ om Chuck som fått hela CIA's databas i form av bilder inprintat i skallen. mycket tufft faktiskt för varje gång han ser någon eller något som han fått inprintat i skallen så ser han alla de bilderna i skallen igen och kan t.ex. identifiera folk o.s.v. Mycket tuff serie även om den låter extremt löjlig =). Sånt som jag gillar altlså.

Sååå, nu känner jag mig klar just för stunden. Hejdå så länge

Rädsla

"För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig."
-Nalle Puh


Exakt så borde jag också göra. För visst händer det ändå hyfsat ofta att lilla jag blir sådär rädd att man verkligen hoppar till även om det egentligen inte ens är något man behöver vara rädd för. Om man istället ställer sig och hoppar lite på stället kan ingen tro att man blev rädd heller, då blir man ju bara besviken över att man motionerade och inte alls bara blev rädd.
Senast idag hände det en sån där rolig händelse.
Jag och farsan stod och micklade något med kaffebryggaren som vi halft demolerat när vi gick loss på den med skruvmejseln. Då kommer en fet fluga och sätter sig på kaffebryggaren när står där. Farsan säger typ "OJ! det här var en fet fluga det" och sedan slår han typ till den så den flyger iväg. Morsan som borde ha hört vad farsan sa blir total förskräckt när flugan kommer rakt emot henne 2sekunder efter det att farsan slagit bort den. Hon ger dessutom ifrån sig värsta gälla skriet och jag blev totalt paff innan jag börjar garva! För det första har hon aldrig varit rädd för sånna     småkryp och sedan att farsan just kommenterat det borde ju varnat henne.
Var bara tvungen att komma med ett litet praktiskt exempel på hur det kan vara om man blir rädd och hoppar till. Nu skall jag nog ta och plugga lite biologi och sova inför nationella läs/hörförståelse provet imorn. Är absolut inte taggad inför det... Jag trodde ju att vi haft vårat sista nationella förra veckan så när man fick reda på det här blev jag bara SUUUR!

aja, ha det fint allesammas!
Hejdådå!

Nalle puh citat!

Ojdå! två inlägg på en och samma timme!
Men eftersom jag är så pass inaktiv i bloggen skall jag försöka införa en ny sak i bloggen som kommer vara lite olika flummiga citat. Ett citat om dagen skall jag försöka få med. Eftersom herr Nalle Puh är en minst lika smart varelse som mig och jag känner att jag själv kan likna mig en hel del med honom så kommer många av dessa citat vara just från min själsfrände.

Detta är väldigt bra att tänka på om ni snackar med någon mystisk person som inte tycks lyssna:
"Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat."'
-Nalle Puh

Mystik!

Nä usch! Mystik är något allt för mystiskt för mig. Ändå finns det massa mystiska saker i vårt samhälle som ingen har koll på vad de är bra för.
Alla har väl ändå hittat en liten sak, typ en plastbit eller något, och sedan tänkt, Hur fan kom den här hit? Och vad är det för skit?. Det är i vilket fall något som händer mig lite då och då. Och visst, det är kanske inte så konstigt att det händer ibland men jag tycker ändå att det är lite små mystiskt.
Fast nog om små läskiga söndertuggade plastbitar för nu kom jag otroligt nog på något ännu mystiskare, nämligen pengar! Då tänker ni, hur kan någon liten peng vara mer mystisk än en okänd söndertuggad plastbit så jag skall försöka förklara det för er alla. Nu är jag som ni alla vet väldigt opedagogisk och kass på att förklara saker men jag skall göra mitt yttersta!
För det första finns det olika sorters mystik runt pengar. bland annat hur man kom på att använda pengar istället för att byta varor. Hur gick det egentligen till när man började med sånna pengar vi har idag, alltså inte massa guld och sådant. Var det någon som förfalskade guldpengar och började byta till sig så att alla pengar som egentligen var värda något blev i hans besittning och sedan att man började använda hans tokigt oäkta pengar eller vadå? ett riktigt mysterium enligt mig.
Sedan kan man ju undra hur det kan vara att pengar kan komma och gå som de vill... ibland försvinner pengar ur ens ficka och sedan hittar man dem igen en vecka senare på ett ställe i sitt hus som man inte trodde man någonsin tappat pengar. Mycket mystiskt!
Dessutom är det ett stort mysterium om det verkligen är så vidrigt med alla pengar som det påstås? Urinerar verkligen alkisar på sina pengar? Har verkligen alla pengar någongång ägts av en alkis som urinerat på dem? Allt sånt sägs om det är någon som mot förmodan skulle kunna tänka sig att stoppa ett mynt i munnen... Säger man då likadant om sedlar? Är de lika vidriga som mynten?
Okej, nu har ni massa frågor som ni kan få besvara så ni har något att göra något att göra en halvtimme framöver. Eftersom jag nu var så snäll att jag gav er alla något att fundera över så känner jag att jag verkligen borde få ett stort tack ;).
Men nu till det största penga mysteriet!
När man tillverkar pengar känns det som om staten skulle kunna tillverka massa extra pengar och därmed bli jätte rika på något sätt typ. För om man typ tillverkar massa pengar så borde man ju typ bli rikare. Kanske dock är så att staten köper tillbaka alla pengar man växlar in i andra länder på något vänster. Mycket mystiskt är i vilket fall vad det är och dessutom något som verkar allt för komplicerat för att jag skall orka ta reda på fakta om det.
image26
Eftersom jag flumma massa om mystik så kände jag för att slänga upp en mystisk bild också. Slit den med hälsan.

Från en tjockis till alla andra:
"Låt livet vara tjockt så länge det går. För smala saker kan lättare brytas sönder!" - Muffins visdomsord när de är som bäst!

Syster yster hemma igen!

Nu vart det ett tag sedan som jag skrev och jag ber så hemskt mycket om ursäkt!

Kan berätta att min valborg förflöt hyfsat lugnt. Det enda som var lite speciellt var att en rolig person som fått nog av sitt liv försökte ta sitt liv. Okeej, så farligt var det kanske inte, men nästintill... Det han gjorde var att han cyklade utför en ramp(som bestod av någon skiva som två pers låg under) rakt ut i almedalsparkens damm. Det var en mycket rolig syn må jag säga eftersom vattnet var iskallt och endast hälften av vattnet är just vatten, andra halvan är skräp och fågelskit...
Efter att jag fått varit med om årets hittills roligaste upplevelse festade jag endel med polarna och kvällen slutade med att Olsson och jag spelade nattfotboll sådär i ganska onyktert tillstånd. Måste varit alla jästa äpplen jag åt som gjorde mig drucken, eftersom jag inte kunnat bli full på annat sätt då jag inte har åldern inne för att dricka alkohol ;).

Efter valborg har det int hänt allt för mycket. Skola och en massa sol! Men eftersom jag inte skrivit på så lång tid måste jag även berätta att min käre syster har kommit hem till ön. Dessutom har mor och far flytt fältet så nu ser väl huset ut som ett bombnedslag. Kan väl inte bli annat när man har en syster med pojkvän som knappast fått lära sig hur man skall bli kvitt med damm, disk eller dubbelgångare... Det får nog bli en veckas jobb för mor att städa efter oss när hon kommer hem igen eftersom alla kommer stöka ner samtidigt som morsan städar.
Nä, nu får det vara nog pratat om smuts eftersom det är så tråkigt. Istället kan jag berätta att jag var på utflykt på lördagen, en utflykt som jag sent kommer glömma på grund av en enda sak. När vi kommit fram till lickershamn som var vårt mål fick vi syn på något smått chockerande. I strandskvalet låg det nämnligen en död kut som damen sa när hon gick förbi och frågade om vi sett den döda sälungen. Vadå kut tänkte vi alla eftersom vi inte kopplade alls vad det handlade först. Men när hon fortsatte pladdra på förstod vi sedan vad hon pratade om.
Men men, nu har man fått se en säl också... Synd bara att det var en död säl som var den första sälen man någonsin sett.

Skall inte tråka ut er alla längre med mina enormt långa inlägg som ingen orkar läsa..
Så ha det bra och på återseende.
HEJDÅ