Vad är då ett B?

"För den outbildade är ett A bara tre pinnar."
-Nalle Puh

Jadu, om man ser ett A som tre pinnar vad blir då ett B? Ser den outbildade det som en pinne som lagt på sig med två bilringar eller vad blir det då? ett C kan ju vem som hellst räkna ut att man skulle se som en uppblåst ballong som någon tappat, men just B:et är ju faktiskt en enorm gåta! Den som löser denna gåta så har ni en kram att hämta ut på Svarvaregatan 4!

Fåfäng? Nädå, inte alls!

Usch, jag kom just på att jag är väldigt fåfäng i vissa avseenden. Visst, jag kanske inte är någon extremist inom just den kategorin men ändå! Kanske inte allt för viktig fakta men måste bara få ur mig det. När jag duschade för en stund sedan stod jag där inne och beklagade mig, inte för att jag sjunger så dåligt att jag inte ens klarar av att höra mig själv sjunga i duschen, utan för att jag inte hade någon duscholja! Kom igen! Vem fan använder duscholja liksom? Men jag fick bara känslan av att jag måste köpa en duscholja nästa gång jag kommer in i en affär som har det som en del av sitt sortiment. Visst, man känner sig lenare, fettigare och mysigare när man kliver ur duschen om man använt denna produkt, men jag fattar ändå inte hur jag orkar bry mig så hemskt om det. För det var ju verkligen inte nog med att jag bara tänkte denna måste ha tanke utan jag var ju även tvungen att gå in på nätet och kolla in vilka oljor som finns i handeln och vilka folk tycker är bäst, för min gamla jag använde för länge sedan har ju faktiskt gått ur sortimentet tyvärr.
Dagens I-lands problem, utan tvekan!

För att återgå till min lite mindre fåfänga värld som jag lever sådär 23timmar om dygnet så har jag gjort massa saker idag som gjort mig mindre fåfäng!
Först när jag vaknade på måndagsmorgonen, med en lust att stiga upp som var lika stor som min tredje stortå! Med andra ord var den helt obefintlig(var ganska tvunget att tilläggas ifall en viss Johan Ansin skulle få för sig att läsa här). Men efter att morsan kommit instormandes likt ett enormt vänligt åskväder och dragit upp mig ur sängen så fick jag väl kanske röra på mig litegrann. Litegrann var det! inte mycket, men sådär lagom mycket för att komma upp till köket för att käka frukost.
När jag fått i mig en fralla, lite fil, flingor och såna där skrumpna vindruvor for vi till staden. Inte för att köpa en klänning till Hanna som hon bad mig köpa, för sånt klarar jag inte av utan mer för att besöka min farmor och farfar på kyrkogården och för att köpa en kaffebryggare. Under den tre timmar långa kaffebryggarjakten hittade jag även ett par nya färgade strumpor! Den här gången var de gula och riktigt fina med andra ord.
Väl hemma igen var det dags att ännu en gång få i sig lite mat och kanske även en kallsup! Javisst, supa mitt på dagen kanske låter dumt, så därför struntade jag i kallsupar och doppade mig utan dessa jobbiga och äckliga supar! Så istället för att supa drack jag lite mjölk innan det var dags att återigen gå på styltor in till staden igen. Okej, skippa styltorna och gången och lägg till en bil och en chaufför vid namn Anita så håller vi oss mer till verkligheten! Men då till den stora frågan jag vet att alla sitter och trycker på fast ingen vågar räcka upp handen och ställa, vad skulle jag göra i staden en gång till denna dag?
Det skall jag berätta för er allihop! Jag skulle nämligen in och träffa min vän Joel. Okej, vän och vän vet jag inte men han var i alla fall min frisör för dagen. En trevlig grabb som snackade massa skojjigheter samtidigt som han klippte mig, en frisyr som jag faktiskt blev väldigt nöjd med, bra gjort Joel!
Därefter for vi återigen hem, käkade mat, fick besök av min faster med make(min namne) och därefter var jag ute och sprang en liten sväng!
Slut på måndagen den 28 juli 2008!
Tänk på det nu! Ni kommer aldrig mer uppleva den den dagen så sörj den helst några sekunder innan ni går vidare med era liv!
På återseende!

Tisdag!

"Att kunna stava är inte det viktigaste. Vissa dagar har det ingen betydelse alls om man kan stava till tisdag."
- Kanin

För att återuppta mina små Nalle puh citat får detta komma idag. Själv tycker jag att filurerna i Nalle Puh är ena riktigt smarta krabater!
Eftersom jag redan skrivit två inlägg på en timme nu så kan det ju vara bra att poängtera att det viktigaste inte är att stava rätt alltid. Så därför vill jag att ni har överseende med att jag inte gjort någon stavningskontroll på mina inlägg eftersom jag inte ser det som något jätte viktigt när ni förmodligen ändå förstår vad det står.
Ha det skoj, och njut av Tisdagen!

En mask åt en ros. Kvar blev maskrosen.

Filosofin flödar genom mitt lilla huvud ikväll! Självklart blir det inte bara en maskros för att en mask äter upp en ros tänker ni, även jag till viss del. Den andra delen av min tankebana säger följande:
Lösning 1
Om man ser det hela från ett vidare perspektiv stämmer ju tanken. Käkar masken upp rosen avger den en hel del avföring i form av jord. Kommer det då ett frö från en maskros flygande och landar på den lilla jordplätt som masken lyckats bajsa fram, kan det med hjälp av lite vatten, solljus, värme och luft tillkomma en maskros! Problem löst!
Lösning 2
Om vi istället tänker oss att vi har en ros och en maskros stående brevid varandra. Sedan kommer masken dit och käkar upp rosen men låter maskrosen vara kvar. Då stämmer rubriken också!

Slut på filosoferande nu och åter till min tråkiga vardag.

Min morgon började faktiskt inte alls på morgonen som det var tänkt. När jag gick och lade mig på natten hade jag tänk att sova till morgonen bara för att hinna jogga en sväng innan det var dags att fara till jobbet. Istället vaknade jag strax innan lunch, 11:45 för att vara exakt. Min arbetsdag började 12:00. Resultat, PANIK! Jag kastade av mig täcket, hoppade i kläderna lika snabbt som vilken annan brandman som hellst skulle göra vid utryckning!
Där slutade likheterna mellan mig och en brandman. Istället för att kasta på sig en hjälm kastade jag tandkräm i munnen och borstade, inte med toaborsten som jag skulle kunnat missta för tandborsten i all hast utan jag använde just den sistnämnda. istället för att använda mig av högtrycksslang använde jag endast av vattnet som sirlade ur kranen för att skölja ur munnen. Istället för att åka ner för en stång sprang jag uppför en trappa, kastade på mig mina skor för att hämta ut mitt fordon för dagen. Inte en brandbil som en brandman som helst skulle använt sig av, utan själv är man lite mer gammaldags och använde mig av en gammal hederlig cykel. Med en snitthastighet som till och med skulle chockera Thomas Lövkvist som förörigt är en av sveriges bästa cyklister så flög jag nästan hela vägen upp till suderbys herrgård.
Klarade jag då att komma i tid kanske ni undrar... Svaret kommer i nästa nummer av vardagen.
Nä, så elak skall jag faktiskt inte vara...
Men jag måste ändå göra er besvikna/överlyckliga för inte kom jag till jobbet i tid, och därmed försvann mina chanser över att en dag kunna bli brandman. Istället klev jag in i receptionen och skrev in mig i personalliggaren en minut över tolv.
Sådär sexigt svettig som vilken annan brandman som helst fick jag stå där bakom diskberget och försöka varva ner efter min hektiska start på dagen.
När jag sedan åkt hem i ett tempo som skulle chockera Thomas Lövkvist lika mycket som tidigare. Fast nu åt det andra lite sämre hållet, så hade jag några mysiga och trevliga minutrar hemma, innan det var dags att återigen hoppa upp på cykeln och bege sig till fotbollsträningen. En träning som faktiskt gick över förväntan och där jag inte gjorde bort mig lika mycket som annars!
Kvällen avslutades med en del godisfrossande och lite tvtittande och en hel del datorgluttande!

Over and out!

Schysst eller ojuste?

Jag kom just att tänka på en liten konstig sak.  Jag skriver ojuste och sedan som motsats skriver jag schysst. De uttalas ju likadant förutom det där O:et som man lägger på i början om man vill vara elak. Man kan ju tycka att om jag var konsekvent borde jag ju skriva ojuste och juste, men nej nej. Sån är jag ju knappast! Så istället skriver jag ojuste och schysst. Väldigt konstigt och säkert väldigt fel dessutom. Det är verkligen en hel vetenskap om hur man skriver just schysst/ juste/ sjysst/sjyst/schyst/just eller vad det nu är ni skriver. Så för att vara korrekt och sådant borde jag väl helt sluta skriva det där ordet helt enkelt och istället använda synonymer såsom elak för den onda delen av ordet och kanske hygglig/rättvis/korrekt/cool/snygg eller något annat tjafs för att kunna ersätta den andra och mycket mer svårersättbara ordet. Låter det som en schysst sak att göra? ge upp det helt och hållet?
Ojojoj, nu skrev jag ordet igen! Whatever, får ta och sova på saken och återkommer när jag kommit på en lösning till problemet.

Long time no see!

Ja, nu var det extremt länge sedan jag skrev i bloggen. För att vara exakt så var det faktiskt 2 veckor och 6dagar sedan som jag skrev ett inlägg senast. Skall jag vara ärlig har jag dock inte gjort allt för mycket under dessa veckor heller...
Men för att den som orkar läsa min ouppdaterade blogg så kan jag berätta följande:
  • Jag har nästintill jobbat livet ur mig! Känns nästan som det i alla fall eftersom jag typ har ett heltidsjobb där man skall hålla på och göra massor av saker hela tiden. Att bara stå upp en hel dag är ju jobbigt för lilla lata småfeta mig! Nu ljög jag faktiskt men det tror jag knappast att någon dör av! Dessutom kände jag mig bara tvungen att ljuga lite i bloggen och med skrift eftersom jag inte gör det verbalt och kan inte ljuga för den delen heller. Tyck lite synd om mig nu för det är verkligen inte lätt när man är så godhjärtad att man varken kan ljuga eller bli sur på folk... Hur gör man liksom? Alla andra klarar ju av att bli ovänner och bli sura på varandra, men jag måste vara totalt konflikträdd i alla fall! Usch ja, men nog om det. Bara en liten tanke som skenade iväg!
  • Jag har även lyckats med att bada på ett annat ställe än i år lilla pool. Tyvärr har jag inte trillat i havet ännu men blå lagunen ute i Ar är i alla fall en liten bit på vägen. Varmt var det också, så när jag får ledigt snart så kanske man kan leta sig till havet för ett litet dopp! Förmodligen kommer väl algblommningen hoppat fram från vassen likt en flock blåvalar när jag väl kommer till havet... Mycket bra liknelse enligt mig!
  • Johan "mankinin" Ansin har även fyllt 18 bast! Så han bjöd på lite dricka, ett parti kubb, lite halospelande och vi som letat oss till hans residens bjöd på oss själva...
Förutom allt det där har det inte hänt allt för mycket saker. Lite småsaker som ingen är speciellt intresserad av tror jag. Jag menar sådant som varje människa gör för att leva hälsosamt.

Fast en sak som jag missade kommer nu! Det var lördagens råparty at my place! Råparty var kanske att ta i då vi var 4pers som satt och hade trevligt, drack bärs, cider och käkade mat som jag lyckats laga.
JA, du läste rätt! Det var mat och inte bara förtäring som jag lyckats fixa till. Kände mig faktiskt jätte stolt över att kunna kasta fram en grillad flintastek, ugnsstekt potatis och någon sås till det. Som ni kanske förstår är jag inte kungen i köket här hemma. Inte för att jag är dålig på att laga mat eller så, men mer för att jag aldrig gör det. För det första, mor min lagar mat mer än gärna. För det andra och sista är det även så att när man väl skall laga mat är man ensammen hemma och det är ju jättetråk att laga mat endast till sig självoch när man är själv! Sådär, nu har jag fått komma med min bortförklaring, om du godkänner den eller inte bryr jag mig inte allt för mycket om.
Tillbaka till partyt nu! För när klockan blivit halv elva fick jag för mig att vi skulle ner till kneippbyn och spela minigolf. Sagt och nästan gjort så for vi i alla fall ner till knäpp byn men till vår förödelse var det stängt!
Istället drog vi till vibblehallen för att skicka hem Lovisa som blivit för drucken (där ljög jag igen) . När hennes far plockat upp henne i hans minimala bil bestämde vi oss istället för att fara in till stan för att träffa Hanna, Hilda, Disa och co.
När vi väl träffat dem, vandrat från max ner till almedalen och upp till busstationen var det dags för dem att dra sig hemmåt. Låter som om det var ett jättetråkigt möte men jag tyckte faktiskt det var jätte trevligt att vandra i backar och snacka massa strunt =). När de som skulle med bussen åkt iväg drog vi oss bort mot furulund där Hilda bor. Så efter att tre små pojkar följt henne till dörren och sagt hejdå for vi hem till mitt igen för att snacka strunt någon timme innan den där Johan ligan fick för sig att åka hem till sitt och sova!
Denna oförutsägbara dag tog plötligt slut i och med att jag somnade i min säng!

Dagen efter vaknade jag kvart över två och märkte att det regnade utomhus så under dagen såg jag endast på tre filmer, varav en var hemsk men väldigt bra, hur nu en hemsk film kan vara bra. Blood diamond hette den (med reservation för stavningsfel). Handlade om diamanthandeln från sierra leone under inbördeskriget mellan rebellerna och regeringen.
Dagens filmtips med motiveringen "En bra film som verkligen berör"

Hejdå! hade fin fint allesammans!

Fotboll?

Hur kan det vara? En enda sport kan göra att en hel kontinent stannar upp under några få veckor, märkligt?
Det stora samtalsämnet under Juni månad har varit just fotboll. Även de som aldrig annars ser på sporten satt som fastklistrade framför dumburken bara för att kunna hänga med i snacket dagen efter. För visst blev det ett allt ett hett samtalsämne, "Visst var det ett snyggt mål av Zlatan igår? Skönt att hans måltorka är över." , "Gud vilken chock att grymma Holland åkte på stryk av RYSSLAND!" , "Fasen vad bra att det var Spanien som vann EM!" , så kunde det låta när man pratade med folk eller lyssnade till andras samtal(OBS! Jag är ingen tjuvlyssnare utan bara hört sånt i förbifarten).
Det är i vilket fall skoj att typ hela europa kan ägna sig åt en enda sport i några veckor och allt är ju typ en enda stor folkfest! Skall vara ärlig och säga att det här inlägget började med en idé och sedadn gjorde jag massa annat så nu tappade jag tråden helt och hållet ;). Så jag orkar inte slutföra min tanke med hur det faktiskt kan vara att alla stannar upp för en sports skull. Antagligen kan det vara för att man gillar att det skall vara mer folkfest men finns inga bra event att lägga sin uppmärksamhet till än just eurovision och fotbollen. Eller så har alla helt enkelt bara en liten fotbollsfantast inom sig som kommer fram sådär varannat år när det är EM eller VM.

Nu kom jag på att jag bara flummar igen.... Så hejdååå!